ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματισμένη η Λαγκάρντ για τις τιμές του αργού

«Ίσως παραμείνουν χαμηλές για περισσότερο από το αναμενόμενο»

Οι τιμές του αργού πιθανόν να παραμείνουν χαμηλές για μεγαλύτερο διάστημα από το αναμενόμενο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προτρέποντας τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου να μειώσουν τις δαπάνες και να ενισχύσουν τα έσοδά τους μέσω νέων φόρων, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας ενιαίος φόρος προστιθέμενης αξίας και στα έξι κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ανέφερε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Αμπού Ντάμπι. Το μέτρο αυτό, παράλληλα με την επιβολή φόρων στα έσοδα των επιχειρήσεων και στα ακίνητα, θα βοηθήσει να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, δήλωσε.

«Όχι μόνο οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά δύο τρίτα από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδά τους, αλλά οι παράγοντες σε ό,τι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση υποδηλώνουν ότι πιθανόν να παραμείνουν χαμηλές για παρατεταμένη περίοδο», δήλωσε η Λαγκάρντ. Αυτό καθιστά αναγκαίο για τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να μειώσουν την εξάρτησή τους από το αργό σε ό,τι αφορά τα κρατικά έσοδα, είπε.

Το αμερικανικό αργό κατέγραφε νωρίτερα άνοδο κατά 1,9% στα 30,20 δολάρια το βαρέλι με το πετρέλαιο μπρεντ να κινείται ανοδικά κατά 1,5% στα 33,49 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact