ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός και ανησυχία στη Σπάρτη για μεταφορά μεταναστών σε ξενοδοχείο

«Καίει» το μεταναστευτικό και οι διαστάσεις του που πλέον αγγίζουν τις τοπικές κοινωνίες και στην Πελοπόννησο, στην βάση των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Πέρα από τα υπόλοιπα η στόχευση της δημιουργίας νέας ανοιχτής δομής απομακρύνεται και η προοπτική αφορά τη φιλοξενία αναλογικά μεταναστών σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα κύρια, που πρόκειται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα που τρέχουν.

Σύμφωνα με όσα γράφει η τοπική ιστοσελίδα Report24, στην Σπάρτη υπάρχει έντονη φημολογία για πρόθεση εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενώ οι πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα μιλούν για προσφορά 12 ευρώ/ άτομο και στο σύνολο κοντά στα 500 άτομα.

Εάν ισχύουν οι πληροφορίες που φτάνουν μέχρι ώρας που ξανά λέμε δεν έχουν επιβεβαιωθεί ο προβληματισμός από τους κατοίκους της Σπάρτης είναι ήδη έκδηλος πόσο μάλλον στο σενάριο που οι πληροφορίες βγουν αληθινές!

Στην σύσκεψη ωστόσο που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου συμφωνήθηκε ότι αυτό που υπάρχει στην χώρα δεν είναι επ’ουδενί πρόβλημα προσφυγικό. Τα επίσημα στοιχεία, αυτά που υπάρχουν και από την προηγούμενη κυβέρνηση δείχνουν ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα, σε ποσοστό περίπου 80% είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ανοίξει η πόρτα για διαδικασίες κυρίως αδιαφανείς με κυκλώματα που εξυπηρετούν με το αζημίωτο βέβαια μετανάστες πολλοί εκ των οποίων έχουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και θρησκευτικά κίνητρα.

Η κυβέρνηση , αλλάζοντας τελείως φιλοσοφία και πολιτική για το μεταναστευτικό, αποφάσισε να το διαχωρίσει σύμφωνα με όσα ισχύουν διεθνώς και τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συνθήκες.

Υπό αυτό το πρίσμα πρόκειται για εισροή παράνομων μεταναστών, κάτι για το οποίο φώναζαν και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι όταν έβλεπαν ότι περίπου αντιμετωπίζονταν όλοι το ίδιο. Με διευρυμένες και απροσδιόριστες αξιολογήσεις για το ποιοι ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» και μακρόχρονες διαδικασίες απόδοσης ασύλου γεγονός που καθιστούσε την Ελλάδα μία πολύ ελκυστική χώρα για να έρθουν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες και μεταξύ τους ένας μικρός αριθμός πραγματικών προσφύγων.

Με πληροφορίες απο  Report24

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact