ΚΟΣΜΟΣ

Προβληματισμός στο ΝΑΤΟ για τα χτυπήματα της Ρωσίας στη Συρία

Στόλτενμπεργκ: Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν χτύπησαν θέσεις του ΙΚ

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι αεροπορικές επιδρομές τις οποίες εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας στην επικράτεια της Συρίας να προκάλεσαν καταστροφές σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες και να μη στοχοθέτησαν καν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η ΠΑ της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, προχωρώντας στη σημαντικότερη επέμβαση που έχει προκρίνει το Κρεμλίνο στη Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες, ωστόσο η διαβεβαίωση της Μόσχας ότι επλήγησαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ αμφισβητήθηκε από τις ΗΠΑ και αντικαθεστωτικούς μαχητές.

«Είμαι ανήσυχος για τις αναφορές που λένε ότι τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα δεν είχαν στόχο το ΙΚ», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την παλιότερη ονομασία του ΙΚ.

«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος διότι δεν έχει υπάρξει καμιά αληθινή προσπάθεια συντονισμού των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται εναντίον του ΙΚΙΛ», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του NATO.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact