ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΠΟΥΤΙΝ: Ο Ηγέτης μυστήριο

vladimir-poutin-3

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως πατέρας δεν μας έχει δώσει τροφή για κανένα σχόλιο το μόνο που είναι γνωστό για αυτό το κεφάλαιο της ζωής του είναι ότι  έχει δύο κόρες, οι ζωές των οποίων παραμένουν απολύτως κρυφές. Πήγαν στο κολέγιο με αλλαγμένα ονόματα και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά σε ποια χώρα ζουν ή τι δουλειές κάνουν. Οι Ρώσοι δεν έχουν δει ποτέ τον Πούτιν με τις κόρες του σε δημόσια εμφάνιση. Σπανίως αναφέρεται σε αυτές, αλλά κι όταν το κάνει δεν χρησιμοποιεί ποτέ τα ονόματά τους, αλλά τις λέει «αυτές».

vladimir-poutin-4

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ζωή του η ένταξή του  στους κόλπους της KGB  αμέσως μετά την  Νομική σχολή στο Λένινγκραντ , όπου και πέρασε τα ’80ς, κυρίως προσλαμβάνοντας ανθρώπους που θα μπορούσαν να κατασκοπεύσουν τη Δύση.

Ο ίδιος έχει πει πως τότε «…ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από τον σημερινό»  «Εγώ έκανα απλώς το καθήκον μου. Υπηρέτησα την πατρίδα μου, κάνοντας μια έντιμη, αξιοπρεπή δουλειά».

Το 2007 το Time τον ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς σε ένα πολυσυζητημένο εξώφυλλο, στο οποίο τα γράμματα του τίτλου του περιοδικού δείχνουν σαν διαβολικά «κέρατα» πάνω από το κεφάλι του.

vladimir-poutin-5

Σύμφωνα με το βιβλίο της Μάσα Γκέσεν, «Ανθρωπος δίχως πρόσωπο», μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε να ξηλώσει μέσα ενημέρωσης και να φιμώσει πολιτικούς αντίπαλους ή επικριτές.

Δυτικά μέσα, αλλά και εντός Ρωσίας, του είχαν ασκήσει έντονη κριτική για αδυναμία προστασίας της ελευθερίας του Τύπου, μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου Αννα Πολιτκόφσκαγια ύστερα από δημοσιεύσεις της για διαφθορά του ρωσικού στρατού στις επιχειρήσεις με την Τσετσενία.

Μια άλλη παλιότερη πολυσυζητημένη περίπτωση αφορά τον θάνατο του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, πρώην κατασκόπου της FSB, ο οποίος επέκρινε την πολιτική του Πούτιν και δηλητηριάστηκε με πολώνιο 210, ισχυρό ραδιενεργό ισότοπο.

Εντονη κριτική επίσης του ασκήθηκε για τους ομοφοβικούς νόμους που εφάρμοσε, αλλά και για το ότι έβαλε ακριβώς στην ίδια θέση τους ομοφυλόφιλους και τους οπαδούς του Σατανά, σε κήρυγμα του για την επιστροφή στις αξίες της θρησκείας.

Στη συντριπτική του πλειοψηφία, πάντως, ο ρωσικός λαός συνέχισε να τον στηρίζει, ενώ η εντύπωση που προκάλεσε -και προκαλεί- στη Δύση παρέμεινε έντονη.

Ωστόσο πολλές φορές το διαδίκτυο πέρνει φωτία απο τις θεωρίες συνομωσίας γύρω απο το όνομά του. Η πιο γνωστή απο αυτές έχει να κάνει με την ηλικία του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι πάνω απο 100 ετών.

Τις θεωρίες αυτές ενισχύουν φωτογραφίες οι οποίες έχουν ημερομηνία 1920 και 1941, απεικονίζουν 2 στρατιώτες που μοιάζουν εντυπωσιακά στον Πούτιν, σε τέτοιο βαθμό που οδηγούν κάποιους στο συμπέρασμα ότι είναι αθάνατος ή έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στο χρόνο, υπηρετώντας πιστά το ρωσικό λαό εδώ και αιώνες.

vladimir-poutin-6Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact