ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρηνικές απειλές» από Κιμ Γιονγκ Ουν: Είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε τα πυρηνικά μας όπλα

Τον παλιό του εαυτό θυμήθηκε ξανά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού μετά από μήνες…σιωπής, επανήλθε με νέες απειλές, τονίζοντας πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της, αν χρειαστεί!

Χθες, 27 Ιουλίου, ημέρα που συμπληρώθηκε η 69η επέτειος από την ανακωχή με την οποία ανεστάλησαν οι εχθροπραξίες του Πολέμου της Κορέας (από τεχνική άποψη, οι δύο Κορέες παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση), ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως είναι έτοιμος να πατήσει το κουμπί, για αποτρεπτικούς σκοπούς και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση από τις ΗΠΑ.

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, προειδοποιώντας τη Σεούλ εναντίον κάθε κίνησης που θα μπορούσε να ωθήσει στο ξέσπασμα νέου πολέμου.

«Η σύγκρουση με τις ΗΠΑ ήγειρε πυρηνικές απειλές ήδη από την περίοδο του πολέμου (1950-1953) και αυτό σήμαινε ότι η Βόρεια Κορέα είχε επείγον ιστορικό καθήκον να ενισχύσει την άμυνά της», είπε ηγέτης της Βόρειας Κορέας και συμπλήρωσε:

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι (…) προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση, και τα αποτρεπτικά πυρηνικά μας όπλα είναι επίσης εντελώς έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για να ολοκληρωθεί με ακρίβεια και άμεσα η αποστολή τους».
«Ουάσινγκτον και Σεούλ συνεχίζουν τις επικίνδυνες και παράνομες εχθρικές ενέργειες»

Στη χθεσινή ομιλία του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε πως η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συνεχίζουν τις «επικίνδυνες και παράνομες εχθρικές ενέργειες» εναντίον της χώρας του και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους «δαιμονοποιώντας» τη χώρα του.

Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί εδώ και καιρό τις ΗΠΑ ότι εφαρμόζουν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών απέναντί της και ότι συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντί της, κάτι που κατ’ αυτήν εμποδίζει την επανέναρξη των συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. «Η Ουάσινγκτον παραπλανά, παρουσιάζοντας κάθε συνηθισμένη ενέργεια των ενόπλων μας δυνάμεων ως “πρόκληση” και “απειλή” ενώ διεξάγει ευρείας κλίμακας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια (με τη Σεούλ) που απειλούν άμεσα την ασφάλειά μας» σημείωσε ο ηγέτης.

Οι κατηγορίες προς τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατήγγειλε επίσης, αναφερόμενος για πρώτη φορά ονομαστικά, τον νέο συντηρητικό πρόεδρο της Νότιας Κορέας, τον Γιουν Σοκ-γελ, κατηγορώντας τον πως απειλεί την ασφάλεια και το δικαίωμα στην άμυνα της χώρας του.

«Πολεμοκάπηλοι και αηδιαστικοί τραμπούκοι στην κυβέρνηση Γιουν έχουν βαλθεί να συνεχίσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσου σύρραξη», υποστήριξε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, στηλιτεύοντας ιδίως την ανάπτυξη όπλων από τη Σεούλ και την προσπάθειά της να μεταφερθούν περισσότερα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στη χερσόνησο, καθώς και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

«Η ειδεχθής πολιτική σύγκρουσης έναντι της Βόρειας Κορέας και οι χαμερπείς και ύπουλες ενέργειες της νέας κυβέρνησης ωθούν την κατάσταση στα πρόθυρα πολέμου», επέμεινε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact