ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράλι στις αγορές με φόντο τη συμφωνία

Άνεμος αισιοδοξίας στους επενδυτές για λευκό καπνό από τις Βρυξέλλες

Ράλι καταγράφεται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι με την πρόταση που έστειλε χθες η ελληνική κυβέρνηση θα επιτύχει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και την Ασία σημείωναν άνοδο πάνω από 1%, το ευρώ καταγράφει κέρδη και οι αποδόσεις των περιφερειακών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούν, μετά από μία εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις.

Το ευρώ ανατιμάται 0,65% έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,1115 δολάρια. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ ανατιμάται 1,3% στα 135,60 γεν. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 1,5%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η άνοδος του γερμανικού δείκτη DAX (1,7%) και του γαλλικού δείκτη CAC 40 (2,4%).

Νέα μεγάλη άνοδο σημείωσαν και οι κινεζικές μετοχές, με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να ενισχύεται 4,5%, καθώς τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στο Πεκίνο φαίνεται να ηρεμούν τους επενδυτές. Ο πανικός πωλήσεων είχε οδηγήσει τις κινεζικές μετοχές να χάνουν το ένα τρίτο της αξίας τους από τα μέσα Ιουνίου.

Οι ανησυχίες για τα χρηματιστήρια στην Κίνα είχαν διαχυθεί και σε άλλες αγορές, με τις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος να υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από τις βιομηχανικές πρώτες ύλες και τις τιμές του πετρελαίου να κάνουν «βουτιά». Σήμερα, οι τιμές ορισμένων πρώτων υλών ανέκαμψαν. Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 58 σεντς στα 53,36 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε επίσης στα 59,12 δολάρια. Ωστόσο, η τιμή του χαλκού διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος αναμένεται να καταγράψει μεγάλη εβδομαδιαία μείωση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact