ΚΟΣΜΟΣ

Ράμα: Με την Ελλάδα συζητάμε τα θαλάσσια σύνορα

«Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το σχέδιο Α»

Σε μία δήλωση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Vision Plus TV, για τις αντιδράσεις που διατυπώνονται σχετικά με την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή.

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης» δήλωσε ο Ράμα, βάζοντας και την Ελλάδα στο «κάδρο» χωρών των δυτικών Βαλκανίων, που έχουν ζητήματα συνόρων.

O Αλβανός πρωθυπουργός επιτέθηκε έντονα σε εκείνους που αντιτάσσονται στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσόβου, αποκαλώντας το «μέρος» της Αλβανίας.

«Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς Χαραντινάι» δήλωσε, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα πρόσφατα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πως τα Τίρανα ασχολούνται με εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

Ο Έντι Ράμα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως στόχος θα πρέπει να είναι η ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, κάνοντας λόγο για «σχέδιο Α», τονίζοντας πως η συμμετοχή δύο Κοσοβάρων στην κυβέρνησή του, στόχο έχει να περάσει το συγκεκριμένο μήνυμα.

«Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ράμα, εννοώντας πως η ένωση δεν θα ειναι μόνο πολιτιστική ή γλωσσική, αλλά ουσιαστικά πολιτική.

Το σημείο για την Ελλάδα στο 13:10 στο παρακάτω βίντεο…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact