ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Ραβασάκια” σε 400.000 φορολογουμένους

Τα πρώτα… ραβασάκια της εφορίας μέσω TaxisNet θα παραλάβουν οι πολίτες σήμερα, μετά τις 14.00, τα οποία αφορούν σε επιπρόσθετους φόρους, στο πλαίσιο των μέτρων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Τα ειδοποιητήρια αφορούν συνολικά 400.000 φορολογουμένους. Σε ανακοίνωσή της προ ημερών, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε ενημερώσει τους πολίτες πως «η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 02 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μέχρι τις 5.10.2015 την ίδια ώρα λόγω επανεκκαθάρισης των δηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις των τελευταίων νόμων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ειδοποιητήρια «αποστέλλονται» στις εξής δύο βασικές ομάδες:

– στους αγρότες που οφείλουν να αποδώσουν τον φόρο που θα προκύψει εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου (από το 27,5% στο 100%) και

– στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2.500 κυβικών, σκαφών αναψυχής αλλά και ακινήτων με πισίνα, εφόσον δεν έχουν πληρώσει ήδη τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης μέσω του εκκαθαριστικού τους.

Φοροκαταιγίδα… δύο μηνών

Στο μεταξύ, νέα σειρά μέτρων αναμένεται να ληφθεί από την κυβέρνηση το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων.

Το χρονοδιάγραμμα, με βάση τον σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου και εφόσον εγκριθεί από τους εταίρους, έχει ως εξής:

Τον Οκτώβριο θα ψηφιστούν μέτρα για την αύξηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, την οικειοθελή δήλωση «κρυφών» εισοδημάτων, την καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή του οικονομικού προφίλ των φορολογουμένων με στόχο τον πιο αποτελεσματικό και άμεσο έλεγχο, την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Τα σκληρά φορολογικά μέτρα, πάντως, έρχονται τον Νοέμβριο, όταν θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις ανατροπές στις φορολογικές κλίμακες και στους συντελεστές, την κατάργηση ορισμένων φοροαπαλλαγών, τις επιβαρύνσεις στη φορολογία των αγροτών, την ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα, την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ακίνητα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact