ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Τις προσεχείς εβδομάδες τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

«Εργαζόμαστε πάνω στην προστασία της Ελλάδας από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων»

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε τρία στοιχεία όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα: Πρώτον, την εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, «κάτι που κάνουμε», όπως είπε. «Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες από τις (διάρκειες) αποπληρωμών για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους», δήλωσε.

Το δεύτερο είναι η μείωση του κινδύνου των επιτοκίων για την Ελλάδα. «Εργαζόμαστε πάνω σε τρόπους προστασίας της Ελλάδας» από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τρίτον, «υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους και η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. «Και αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα τρία αυτά μέτρα, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, ασφαλώς πριν από το τέλος του έτους».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact