ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Οι δαπάνες μας θα μειωθούν όταν η ΕΕ αρχίσει να βοηθάει στο προσφυγικό

Στις δαπάνες της χώρας του για το προσφυγικό και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017 αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

«Aν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συζητήσει και να εκφράσει κάποιες ενστάσεις σχετικά με τις δαπάνες μας για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, έχω μια λαμπρή ιδέα: ας αρχίσουν, πρώτα, να μας δίνουν ένα χέρι από την στιγμή που επικρατούν οι εγωισμοί και όχι η αλληλεγγύη», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Μόλις η Ένωση αρχίσει να μας βοηθά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, θα δείτε ότι οι σχετικές δαπάνες στην Ιταλία θα μειωθούν», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Με αναφορά στον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου, ο οποίος πρόκειται να αποσταλεί σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Ρέντσι δήλωσε ότι «μετά από σειρά ετών κατά τα οποία οι πολιτικοί ζητούσαν θυσίες από τις πολίτες, η κυβέρνησή του προσπαθεί να τους επιστρέψει κάποια χρήματα, έστω και αν οι καιροί είναι οπωσδήποτε δύσκολοι».

Υπογράμμισε, δε, ότι πρόκειται να στηριχθεί η δημόσια υγεία, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων (υπό τον όρο να επενδύουν χρήματα και οι επιχειρηματίες), και να μειωθούν τα πρόστιμα και οι τόκοι για τους πολίτες που οφείλουν χρήματα στο δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, την ερχόμενη Τρίτη, ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι στο επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο θα συνοδεύεται, μεταξύ των άλλων, από τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μπενίνι, από την δήμαρχο του μικρού νησιού της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι, και από την Ιταλίδα παραολυμπιονίκη της ξιφασκίας Μπέμπε Βίο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact