ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Ελάχιστες οι ελπίδες για συμφωνία μέχρι το Πάσχα

«Ο Τσίπρας ήλπιζε να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την πρώτη του Μάη»

«Οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές ξεκίνησαν εκ νέου τη Δευτέρα, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να κλείσει η αξιολόγηση και να αποδεσμευθούν πάνω από 5 δισ. ευρώ βοήθειας», αναφέρει το Reuters στο θέμα των διαπραγματεύσεων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά ήλπιζε να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν το Ορθόδοξο Πάσχα της 1ης Μαϊου. Αλλά οι πιθανότητες για μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα είναι ελάχιστες. Εάν υπάρξει πάντως συμφωνία, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν να συναντηθούν την Πέμπτη για να αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει γίνει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι μεταρρυθμίσεις που είναι στο τραπέζι αφορούν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, αναφέρει το Reuters, ενώ αναφέρεται και στα επιπλέον μέτρα τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα σε περίπτωση που δεν πετύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος που θέτει το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2015.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact