ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Οι Γερμανοί μιλούν ξανά για τρίτο πακέτο στην Ελλάδα – Δύσκολο να το περάσει από την γερμανική Βουλή ο Σόιμπλε

Για όσα έγιναν πριν ένα μήνα στη γερμανική Βουλή με το ελληνικό ζήτημα και για ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης, ασχολείται το Reuters που μίλησε με Γερμανούς βουλευτές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέτρεψε οριακά μία αρκετά μεγαλύτερη ανταρσία τον προηγούμενο μήνα σχετικά με την παράταση της διάσωσης της Ελλάδας μεταξύ των συντηρητικών βουλευτών της, πολλοί περισσότεροι εκ των οποίο θα είχαν ψηφίσει «Nein» (όχι) αν δεν διέθετε τέτοια δύναμη πειθούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ανέφεραν στο Reuters Γερμανοί βουλευτές.

Ανώτερο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε στο πρακτορείο, ότι οι Βαυαροί σύμμαχοι της Merkel, το CSU, θα είχε ψηφίσει ομόφωνα «Όχι» εάν ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε κερδίσει την υποστήριξή τους κατά την προσωπική του εμφάνιση δύο ημέρες πριν την ψηφοφορία. 

Άλλο κορυφαίο συντηρητικό στέλεχος δήλωσε ότι η συνάντηση του Σόιμπλε με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU), ήταν εξίσου σημαντική για να διασφαλίσει την υποστήριξή τους σε μία στιγμή που η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση είχε τελειώσει στην κάτω γερμανική βουλή.   

«Η ψηφοφορία κρεμόταν από μία κλωστή» δήλωσε ο βουλευτής στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Reuters, τα σχόλια των γερμανών βουλευτών υποδεικνύουν ένα αυξανόμενο «κύμα» δυσαρέσκειας εντός των συντηρητικών τάξεων και δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος πως δεν θα είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα εάν η Αθήνα ζητήσει περισσότερη βοήθεια στο μέλλον από τους εταίρους της.

«Οι Έλληνες λένε ‘Δεν θέλουμε τρίτο πακέτο διάσωσης’ αλλά επίσης είπαν ότι δεν θα χρειάζονταν παράταση της διάσωσης» δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής.

Στην τελευταία ψηφοφορία 29 από τους 32 βουλευτές που καταψήφισαν την παράταση για την Ελλάδα προήλθαν από το CDU της Μέρκελ και το CSU. Επιπλέον, 118 συντηρητικοί που ψήφισαν «ναι» έκαναν προσωπικές δηλώσεις σηματοδοτώντας ότι δεν θα συνεχίζουν να συμμορφώνονται με την τρέχουσα γραμμή του κόμματος εκτός και αν υπάρξει μία σημαντική αλλαγή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact