ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Τουρκία και ΕΕ δίνουν τα χέρια για τους πρόσφυγες -Ποια τα ανταλλάγματα

Η Τουρκία θα δεχθεί να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να χειριστεί τις προσφυγικές ροές, που έχουν θέσει σε αμφισβήτηση το μέλλον των ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, το οποίο επικαλείται το Reuters, με τα συμπεράσματα της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής, που ξεκινά στις  5 μ.μ. ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στην Ευρώπη των 28 και την Τουρκία, τα ανταλλάγματα θα είναι χρηματικά, αλλά και η επανεκκίνηση των συζητήσεων για την ένταξη στην ΕΕ.

«Και οι δυο πλευρές θα, όπως συμφωνήθηκε και με άμεση ισχύ, εντείνουν την ενεργό συνεργασία τους σχετικά με τους πρόσφυγες που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας, αποτρέποντας το ταξίδι στην Τουρκία και την ΕΕ, διασφαλίζοντας την εφαρμογή των υιοθετημένων διμερών διατάξεων επανεισδοχής και στρέφοντας γρήγορα τους μετανάστες που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας στις χώρες προέλευσης», αναφέρει το προσχέδιο σύμφωνα με το Reuters.

Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία θα λάβει 3 δισ. ευρώ ως αρχική βοήθεια για να διαχειριστεί τους πρόσφυγες στο έδαφός της. Το ποσό μπορεί αργότερα να αναπροσαρμοστεί, ανάλογα με τις εξελίξεις, αναφέρει το προσχέδιο.

Επίσης, η ΕΕ θα ανοίξει το Δεκέμβριο το νέο κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, για τις ενταξιακές στην ΕΕ συνομιλίες, που εκκρεμούν από το 2005 και θα προετοιμάσει περαιτέρω κεφάλαια συζήτησης για τους τρεις πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.  

Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Ενωση σκοπεύει να άρει την ανάγκη για βίζα, για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην ΕΕ, τον Οκτώβριο του 2016, αν η Αγκυρα εκπληρώσει συγκεκριμένα κριτήρια που διευκρινίζονται σε ένα συμφωνημένο οδικό χάρτη, ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί μετά από την έναρξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact