ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Riga-Gate» βλέπει η Handesblatt για τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη

Πρωταγωνιστής και αντικείμενο σχολιασμού του σημερινού γερμανικού τύπου έγιναν για άλλη μια φορά οι δηλώσεις και κινήσεις του έλληνα Υπουργού Oικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Πρόκληση απέναντι στους δανειστές χαρακτηρίζει η έντυπη Handesblatt την πληροφορία, που μεταφέρει το περιοδικό New York Times Magazine ότι ο Έλληνας Υπουργός Oικονομικών ηχογράφησε τις συνομιλίες του Eurogroup στη Ρίγα τον περασμένο Απρίλιο.

«Όχι μόνο δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, αλλά απαγορεύεται,» σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο της Ευρωζώνης.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα ευνοούσε το κλίμα των διαπραγματεύσεων» γράφει η εφημερίδα.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας χρησιμοποιεί ακόμη πιο σκληρή γλώσσα για το ζήτημα των ηχογραφήσεων και κάνει λόγο για Riga-Gate ενώ παράλληλα προβλέπει το ενδεχόμενο Varoufexit. «Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες τότε δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στη θέση του» αναφέρεται χαρακτηριστικά, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

«Είναι για να τραβάει κανείς τα μαλλιά του με την Ελλάδα» σχολιάζει σήμερα η εφημερίδα Bild αφού όπως γράφει η κυβέρνηση όχι μόνο ξεχνάει το πρωί τι έχει πει το προηγούμενο βράδυ αλλά θέλει τώρα να καλέσει 250 μάρτυρες στη βουλή μεταξύ των οποίων την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη για τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζει το Spiegel Online. Η ιστοσελίδα, όπως και πολλά άλλα γερμανικά μέσα, μεταφέρουν ότι ο Έλληνας Υπουργός θωρεί ότι στις διαπραγματεύσεις με τον κ. Σόιμπλε η εξουσία παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ ότι τα επιχειρήματα.

Τελικά το άρθρο συμπαιρένει ότι: «Μια γρήγορη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές δεν διαφαίνεται. Και ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών προκαλεί αίσθηση με τις δηλώσεις του, οι οποίες θεωρούνται επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.»

Τις συζητήσεις για το εργασιακό φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει και πάλι η Αθήνα, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung αφού η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για παραχωρήσεις στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact