ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφωνούμε

«Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία, είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα», τόνισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες τις δύο τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση προσέθεσε: «Από την πλευρά μας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Το γεγονός οτι απορρίψαμε το κοινό ανακοινωθέν δημιούργησε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Μας είπανε πάτε σε ρήξη. Αντί να γίνει αυτό υπήρξε άμεση επαφή και από τον κ. Ντάισελμπλουμ και άλλα επίπεδα για να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ντάισελεμπλουμ που αντί να μιλάει για συνέχιση τρέχοντος, είπε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις θέσεις της ελληνική κυβέρνησης».

Οσον αφορά το περίφημο 70%-30% του Μνημονίου και τι ακριβώς περιλαμβάνει το ποσοστό εκείνο που αποδέχεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε τα πάντα να πετύχουμε τα πάντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας. Εχουμε ισοδύναμα πάνω σε αυτά θα γίνουν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις».

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρατκτήρισε τη διαπραγμάτευση δύσκολη. «Δεν θέλουμε να σκορπίζουμε ενθουσιασμό πριν κλείσει η συμφωνία. Ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι διεξάγεται μια κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση, οι πιέσεις είναι τεράστιες» είπε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact