ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Γερμανία με τον συνιδρυτή του Pegida -Συνέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης με τον Γκέμπελς

Ο συνιδρυτής του Pegida Λουτς Μπάχμαν συνέκρινε κατά τη χθεσινή κινητοποίηση του αντιισλαμικού κινήματος τον Γερμανό υπουργό Δικαιοσύνης Χάικο Μάας με τον Γκέμπελς, προκαλώντας για μια ακόμη φορά την οργή του πολιτικού κόσμου.

Χιλιάδες άνθρωποι, περίπου 8.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συγκεντρώθηκαν και πάλι χθες Δευτέρα το βράδυ στη Δρέσδη για να διαμαρτυρηθούν κατά των προσφύγων και της πολιτικής που ακολουθεί στο θέμα το Βερολίνο.

Στην ομιλία που εκφώνησε ο Μπάχμαν χαρακτήρισε τον Μάας, που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), τον «χειρότερο πνευματικό εμπρηστή» μετά τον Γκέμπελς και τον Καρλ-Έντουαρντ φον Σνίτζλερ, έναν παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο οποίος έκανε προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης.

Το SPD αμέσως ζήτησε να ξεκινήσει δικαστική έρευνα εναντίον του συνιδρυτή του Pegida.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ δήλωσε: «Εχθροί του συντάγματος, όπως ο Μπάχμαν, αποτελούν ξεκάθαρα υποθέσεις για την εισαγγελία και εδώ και καιρό για την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας».

Δεν θα πρέπει να δοθεί ούτε χιλιοστό στους «ακροδεξιούς εγκληματίες» που βρίσκονται στην ηγεσία του Pegida, πρόσθεσε ο Σέφερ-Γκίμπελ. «Το μίσος του Pegida προετοιμάζει το έδαφος για όσους επιτίθενται εναντίον των προσφύγων ή πυρπολούν τα καταλύματά τους», κατήγγειλε ο ίδιος.

Και η γενική γραμματέας του SPD Γιασμίν Φαχίμι επέκρινε τον Μπάχμαν: «Πρόκειται για μια ακόμη εσκεμμένη πρόκληση του Pegida, όχι ένα σφάλμα ή μια απροσεξία!», τόνισε η Φαχίμι μιλώντας στο Spiegel Online.

«Ένας παράλογος φασίστας συνέκρινε έναν απολύτως αξιοπρεπή άνθρωπο όπως ο Χάικο Μάας με τον επικεφαλής προπαγανδιστή του Γ’ Ράιχ. Πρόκειται για μια αποκρουστική και προδοτική υποκίνηση του χειρίστου είδους», σχολίασε η ίδια.

Στο μεταξύ ένας Γερμανός δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή το βράδυ στο Βερολίνο εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στο Pegida, αλλά και το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Ο δημοσιογράφος Χέλμουτ Σούμαν της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου δέχθηκε επίθεση με αυγά το βράδυ της Παρασκευής επειδή στη στήλη που διατηρεί είχε δημοσιεύσει εκείνη την ημέρα ένα άρθρο που καταφερόταν εναντίον του Pegida, του AfD και των «ανήσυχων πολιτών» θέτοντας το ερώτημα: «Αυτή είναι λοιπόν η χώρα μας;».

Εξάλλου χθες το βράδυ δημοσιογράφοι της εφημερίδας Die Welt δέχθηκαν επίσης επίθεση στο Βερολίνο όταν πήγαν να καλύψουν μια διαδήλωση κατά της ανέγερσης ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων, την οποία διοργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα NPD.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact