ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ύπουλος και σκληρός αντίπαλος η ανεργία


«Χρειάζεται να αναλάβουμε δράση τώρα που μπαίνουμε στη διαδικασία της ανάκαμψης», είπε ο πρωθυπουργός – Ο υπουργός Εργασίας πρότεινε να συσταθεί λευκό μητρώο επιχειρήσεων – Οι επιχειρήσεις που δεν απολύουν και δεν χρωστούν ως αντάλλαγμα θα πληρώνουν μειωμένες εισφορές – Ρήτρα απασχόλησης, δηλαδή έκθεση με τις επιπτώσεις των νόμων στην ανεργία πρότεινε ο Ευ.Βενιζέλος

«Ύπουλο και σκληρό αντίπαλο της κοινωνίας, που υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας», χαρακτήρισε την ανεργία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας «χρειάζεται να αναλάβουμε δράση τώρα που μπαίνουμε στη διαδικασία της ανάκαμψης».

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι φέτος, για πρώτη φορά έπειτα από 23 τρίμηνα, υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι στα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 770.000 θέσεις εργασίας (σε τομείς εκτός απ’ την ενέργεια).

«Στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας τώρα που σταματαει η πτώση και ξεκινά η άνοδος», επισήμανε ο κ. Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα διάφορα προγράμματα που τρέχουν ήδη για την αντιμετώπιση της ανεργίας και έδωσε έμφαση στην πανευρωπαϊκή στρατηγική μείωσης της ανεργίας η οποία χαρακτηρίζεται από την στροφή στην πολιτική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν προτάσεις όπως να είναι η απασχόληση οριζόντια προτεραιότητα σε όλα τα υπουργεία, αλλά και η πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για λευκό μητρώο επιχειρήσεων, όπως και η εισήγηση του ΠΑΣΟΚ για εισαγωγή «ρήτρας απασχόλησης».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς του να επεξεργαστούν και να καταθέσουν συνολική πρόταση, και όχι μεμονωμένες εισηγήσεις, για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέχρι το επόμενο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης.

Βρούτσης: Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων

«Αποφασίστηκε να συσταθεί λευκό μητρώο επιχειρήσεων, δηλαδή όποια επιχείρηση δεν χρωστά εισφορές, δεν απολύει και σέβεται την εργατική νομοθεσία, θα απαλλάσσεται από ελέγχους ΣΕΠΕ και άλλες ταλαιπωρίες και πιθανόν ίσως αυτό συνδεθεί με μείωση εισφορών», είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά την ολοκήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης.

ΠΑΣΟΚ: Ρήτρα απασχόλησης

Την υιοθέτηση «ρήτρας απασχόλησης» πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Με απλά λόγια ο κ. Βενιζέλος πρότεινε κάθε μέτρο που λαμβάνεται ή πριν κάθε νέο νόμο που προωθείται στη Βουλή προς ψήφιση να υπάρχει και μια έκθεση επιπτώσεων από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την απασχόληση.

ΣΕΤΕ: Φέτος δημιουργήθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό

Την εκτίμηση ότι φέτος, λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος δημιουργήθηκαν 100.000 νέες θέσεις εργασίας, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι επεκτείνεται και θα εφαρμοστεί και τον Σεπτέμβριο το σύστημα με τα κουπόνια απασχόλησης (voucher) για άλλες 8500 θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact