ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Δι αποκεφαλισμού εκτελέστηκαν δύο ληστές και ένας έμπορος ναρκωτικών


Από την αρχή του έτους 53 άνθρωποι έχουν εκτελεστεί στη χώρα

Δι’ αποκεφαλισμού με ξίφος εκτελέστηκαν δύο ληστές, ένας Σαουδάραβας και ένας Ιρακινός, και ένας Σαουδάραβας έμπορος ναρκωτικών την Παρασκευή στο Ριάντ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Φαχντ αλ Σάιντ και ο Αμπντεραχμάν αλ Μουάισαμπ λήστεψαν και σκότωσαν την Χόσα Μπεν Άμπιντ αφού πρώτα διέρρηξαν το σπίτι της.

Για την δεύτερη υπόθεση ο Σάαντ αλ Οτάιμπι, που είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών «καθ΄ υποτροπή», καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών διότι έφερε στη χώρα «μια μεγάλη ποσότητα αμφεταμίνης», ενός συνθετικού ναρκωτικού, καθώς και «χασίς».

Οι αποκεφαλισμοί αυτοί αύξησαν σε 53 τον αριθμό των εκτελέσεων στη Σαουδική Αραβία το 2014.

Το 2013 συνολικά 78 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, αποκεφαλίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία (η απάρνηση του Ισλάμ), η ένοπλη ληστεία και η εμπορία ναρκωτικών επισύρουν τη θανατική ποινή στο συντηρητικό βασίλειο που εφαρμόζει μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact