ΚΟΣΜΟΣ

Σάρατζ: «Ο αποκλεισμός των πετρελαιοπηγών προμηνύει μια καταστροφική κρίση για τη χώρα»

Ο Σάρατζ κατηγόρησε τον Χάφταρ ότι παραβιάζει την εκεχειρία

Ο αποκλεισμός των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Λιβύη θα οδηγήσει σε μια «καταστροφική οικονομική κρίση» τη χώρα, προειδοποίησε σήμερα ο Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης.

Δυνάμεις που πρόσκεινται στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έκλεισαν τους πετρελαιαγωγούς και τις κυριότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής και των εξαγωγών από τις εγκαταστάσεις αυτές.

«Η συνέχιση του αποκλεισμού θα έχει ως αποτέλεσμα μια καταστροφική οικονομική κρίση» είπε ο αλ Σάρατζ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη.

«Οι απώλειες από τον αποκλεισμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων έχουν υπερβεί τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά» συμπλήρωσε.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός φέτος θα έχει έλλειμμα» επισήμανε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Σάρατζ κατηγόρησε τον Χάφταρ ότι παραβιάζει την εκεχειρία και επιτίθεται εναντίον αστικών περιοχών στην Τρίπολη.

«Αν δεν επιβληθούν αυστηρά μέτρα (από τη διεθνή κοινότητα) εναντίον αυτών των παραβιάσεων, θα γίνουν αγριότεροι. Εμείς το καταλαβαίνουμε αυτό και θα απαντήσουμε σε αυτό» υπογράμμισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact