ΚΟΣΜΟΣ

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν μια ώρα την ημέρα

O υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Σαουδικής Αραβίας κατά την διάρκεια ενός debate για την οικονομία υποστήριξε πως υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα που δουλεύουν μόνο μια ώρα την ημέρα.

«Το σύνολο της απασχόλησής τους δεν ξεπερνά ούτε τη μια ώρα – κι αυτό βασίζεται σε συγκεκριμένες μελέτες», υποστήριξε ο Khaled Alaraj σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διεξήχθη για την οικονομία της χώρας έπειτα από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία McKinsey, περίπου το 70% των Σαουδαράβων εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή αυτό συνεπάγεται περίπου 3 εκατ. ανθρώποι και επιπροσθέτως πολλές από αυτές τις θέσεις προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και πολλά επιπλέον μπόνους. Μόνο το 2013 ο μέσος μισθός για κάθε δημόσιο υπάλληλο στη έφτανε τα 2.400 δολάρια.

«Στο δικό μου υπουργείο υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 1 εκατ. αιτήσεις για εργασία. Από αυτούς, οι 200.000 δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε χαρακτηριστικά αφού παραδέχτηκε πως υπάρχει έντονη διαφορά στην εργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της χώρας.
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact