ΚΟΣΜΟΣ

Σε δήμο της Φλόριντα εκλέχτηκε δήμαρχος από την… Κάλυμνο! [εικόνες]

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην Κάλυμνο, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για τη δημαρχία του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, στις ΗΠΑ, όπου εξελέγη δήμαρχος ο Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, ο οποίος κατάγεται από το νησί. 

Η διεξαγωγή των εκλογών πραγματοποιήθηκε χθες και ο κ. Αλαχούζος εξελέγη με ποσοστό 58,72%.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Γαλουζής, εκφράζει τα συγχαρητήρια του στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο επισημαίνοντας: «Η Κάλυμνος αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη για τη μεγάλη επιτυχία του συμπατριώτη μας, του πρώτου δημάρχου που έχει γεννηθεί στο νησί της Καλύμνου και ο οποίος επάξια και με συντριπτικό ποσοστό έφτασε να κατακτήσει αυτό το αξίωμα». Ο κ. Γαλουζής εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο δήμαρχο και εκφράζει τη βεβαιότητα «ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα να προσφέρει στην ενίσχυση των δεσμών μας με την ομογένεια».

Το Τάρπον Σπρινγκς είναι μία γνωστή πόλη σφουγγαράδων, στην οποία, επί δεκαετίες, ζουν και εργάζονται πολλοί Δωδεκανήσιοι (κυρίως Καλύμνιοι), που ασχολούνται, κυρίως, με την αλίευση και την εμπορία σφουγγαριών.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact