ΕΛΛΑΔΑ

Σε δύο φάσεις το άνοιγμα των εκκλησιών

Στις 18.00 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το σχέδιο επιστροφής στη «νέα κανονικότητα».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι ιεροί ναοί θα ανοίξουν σε δύο φάσεις και σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις θα εορτασθεί πανηγυρικά (αλλά πάντα εν μέσω ειδικών περιορισμών) η Αναστάσιμη Παννυχίδα κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, όπως έχει ήδη εξαγγείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Βάσει των έως τώρα επιδημιολογικών δεδομένων και του σχεδίου που αναμένεται να ανακοινωθεί, από την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν οι ναοί για ατομική προσευχή και σε δεύτερη φάση (πιθανότατα στις 25 Μαίου) θα επιτραπεί η παρουσία πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία, αλλά πάντα υπό αυστηρούς κανόνες.

Τους υγειονομικούς αυτούς κανόνες πρότεινε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , με την Εκκλησία να φέρεται αποφασισμένη να εγγυάται για στην τήρησή τους προκειμένου να ανοίξουν επιτέλους οι ναοί και να μπορέσει ο κόσμος να μετάσχει της Θείας Ευχαριστίας.

Το θέμα θα απασχολήσει και την επικείμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη, εν μέσω και των αντιδράσεων που έχουν ανακύψει εκ μέρους Ιεραρχών που πλέον δεν αντέχουν αυτήν την κατάσταση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact