ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές στην Τουρκία

To υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Άγκυρα τέθηκαν εκ νέου σήμερα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς έλαβαν επιστολές που περιείχαν ύποπτη σκόνη, έπειτα από το λανθασμένο συναγερμό που είχαν κηρύξει οι αρχές σε πολλά προξενεία στην Κωνσταντινούπολη για τον ίδιο λόγο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι ειδικές ομάδες της διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad) έσπευσαν στο υπουργείο και την πρεσβεία αυτή, όπου εστάλησαν επιστολές με ύποπτο περιεχόμενο, ανέφερε η Afad σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Το κτίριο της νορβηγικής πρεσβείας, που βρίσκεται στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, στεγάζει επίσης τις πρεσβείες του Μεξικού και της Κροατίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα πολλά προξενεία, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας και των ΗΠΑ, έλαβαν πανομοιότυπους φακέλους που περιείχαν μία κίτρινη σκόνη, η όποια – όπως έδειξαν οι εξετάσεις –, αποδείχθηκε ότι ήταν κιμωλία.

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας σύντομα απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης τοξικών ουσιών όπως άνθρακας ή βακτήρια που προκαλούν αλλαντίαση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact