ΕΛΛΑΔΑ

Σε τουρκική εταιρεία ανατέθηκε η μεταφορά προσφύγων από Λέσβο προς Τουρκία

Σε τουρκική εταιρεία επικυρώθηκε ο διαγωνισμός που διενεργούσε η FRONTEX για τη μεταφορά – επιστροφή των παράνομων μεταναστών, από τη Λέσβο προς το Δικελί της Τουρκίας.

Στο διαγωνισμό είχαν καταθέσει προσφορές τρεις Τουρκικές ναυτιλιακές εταιρείες και μία από τον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.gr, η «ΤURYΟL» ήταν η εταιρεία που κέρδισε το συγκεκριμένο διαγωνισμό και που βάσει της συμφωνίας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου πρέπει να ξεκινήσει η επιστροφή των πρώτων παράνομων μεταναστών στην Τουρκία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου που θα αναλάμβαναν οι υποψήφιες ναυτιλιακές εταιρείες, τα κριτήρια ήταν αυστηρότατα ως προς τα μέτρα ασφάλειας του ταξιδιού και των επιβαινόντων.

Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά 150 μεταναστών σε κάθε ταξίδι, οι οποίοι θα συνοδεύονται από ισάριθμους άνδρες της ασφάλειας της FRONTEX.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί να ταξιδεύουν μαζί με κάθε ένα μετανάστη δύο προσωπικοί του φρουροί, αλλά τελικά κατέληξαν σε ισάριθμους άνδρες ασφαλείας.

Σύμφωνα με άλλη πληροφορία που δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί, οι μετανάστες θα δεσμεύονται με χειροπέδες ανά δύο, ώστε να είναι αδύνατη η απόδρασή τους.

Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η «ΤURYΟL» είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Τουρκία, με ένα μεγάλο στόλο σκαφών, από τα οποία το «ΛΕΣΒΟΣ» συνδέει τη γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί.

Σύμφωνα με το Lesvosnews.gr, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης Μόριας και το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι ροές μεταναστών από την Τουρκία, στη μεταφορά – επιστροφή των μεταναστών στο Δικελί, θα εκτελεί δρομολόγια και το Καταμαράν – «NAZLI JALE»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact