ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΕΔΔΕ: Άμεσο πλήγμα η κατάργηση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ

Για χτύπημα κάτω από τη ζώνη στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας

«Χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια η κατάργηση της προβλεπόμενης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ» τονίζει σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων & Διαμερισμάτων, κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος. «Ο Αρμαγεδών των κυβερνητικών αποφάσεων του τελευταίου εξαμήνου, που προκάλεσε «μπλακ άουτ» στην ελληνική Οικονομία και παρ’ ολίγον ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας, απειλεί σήμερα με αφανισμό εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων», τονίζει ο κ. Μπρεντάνος.

«Η κατάργηση της προβλεπόμενης ρύθμισης του ν. 4316/2014, που αφορούσε την ένταξη από εφέτος των ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, τους δίνει τη «χαριστική βολή», φέρνοντάς τες πλέον αντιμέτωπες με έναν πραγματικό όλεθρο», σημειώνει.

Η άρση της ρύθμισης με τον μνημονιακό νόμο 4336/2015, αποτελεί ένα από τα 38 προαπαιτούμενα μέτρα, όπως τονίζεται, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η τριετής συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προϊόν της επιζήμιας διαπραγμάτευσης των έως σήμερα κυβερνώντων, δοκιμάζει τα όρια αντοχής χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, οι ιδιοκτήτες των οποίων αγωνιούν για το μέλλον.

«Ότι με τόσο κόπο καταφέραμε να επιτύχουμε, η καταστροφική πολιτική τους, με τους πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς της κατάφερε να το διαλύσει» υπογραμμίζει, ο κ Μπρεντάνος, σημειώνοντας ότι ο κλάδος των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων, πρέπει να αντιμετωπισθεί στο εξής με μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον από την πλευρά των κυβερνώντων, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact