Το σκόρδο είναι ένας καρπός που χρησιμοποιείται συχνά στη μαγερική, αλλά και που έχει πολλές ωφέλειες στην υγεία μας.
Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν για ιατρικούς σκοπούς. Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες έτρωγαν σκόρδο για να ενισχύσουν το κουράγιο τους, και για να προστατέψουν το δέρμα τους από δηλητήριο.
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι θεωρούσαν ότι το σκόρδο βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και γαστροεντερικές διαταραχές.
Επιστημονικές ωφέλειες στην υγεία από το σκόρδο
Σήμερα, οι ιδιότητες του σκόρδου είναι αδιαμφισβήτητες και οι γιατροί το προτείνουν για τη θεραπεία πολλών παθήσεων:
Αποτρέπει την αθηροσκλήρωση Καρδιακές προσβολές Στεφανιαία νόσος Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης Μειώνει την αρτηριακή πίεση Θεραπεύει τσιμπήματα εντόμων Ανακουφίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας Βοηθάει στη θεραπεία των μυκητιάσεων Αποβάλει τις τοξίνες Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2