ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ούτε ένα μέτρο σε βάρος των εργαζομένων

Δεν έχει υπάρξει και δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία που θα προσθέτει έστω και ένα μέτρο σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα έκανε λόγο για έναν ακήρυχτο πραγματικό πόλεμο που γίνεται στην Ευρώπη, και κάλεσε το ΚΚΕ να μην τηρεί στάση Πόντιου Πιλάτου, ούτε να παραμένει σε άλλη εποχή, αλλά να ξεκαθαρίσει με ποια πλευρά θα ταχθεί.

Αφορμή των δηλώσεων του κ. Σκουρλέτη, αποτέλεσαν οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Χρήστου Καρτσώτη και Αθανάσιου Βάρναλη για εργασιακά θέματα και για το πρόσφατο ατύχημα με τους 4 νεκρούς στα ΕΛΠΕ.

Από την πλευρά τους, οι δύο βουλευτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι συνεχίζει και υπηρετεί την ίδια βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ που σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

«Δεν μπορεί κανείς να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Ο πόλεμος που διεξάγεται αυτές τις ώρες είναι μεγάλος. Συγκεντρώνονται δυο αντιλήψεις, δύο σχέδια για την Ευρώπη. Το έφερε έτσι η ζωή, αυτή η κυβέρνηση να αμφισβητεί τον σύγχρονο νεοφιλευθερισμό, να είναι ευθύνη αυτής της κυβέρνησης να το κάνει, και ο καθένας μας, όχι μόνο πρέπει να επιλέξει με ποια πλευρά είναι, αλλά και το πώς πολιτεύεται», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Αυτό που υπηρετείται και εσείς είναι ένα σύστημα που έχει θύματα. Εμείς είμαστε ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα που εσείς θέλετε να εξανθρωπίσετε. Εκεί στεκόμαστε. Μας καλείτε να υπερασπίσουμε το σύστημα αυτού του παραμυθιού, να είμαστε με αυτούς που εσείς υπερασπίζεστε και οι οποίοι υπηρετούν το κέρδος σε βάρος των εργαζομένων. Όχι, εμείς θα είμαστε με την πλευρά των εργαζομένων», απάντησε από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εργασίας: «Αυτά που λέει η κυβέρνηση και τα πιστεύει και τα εφαρμόζει. Διαφορετικά δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή τη σκληρή διαπραγμάτευση, που βλέπετε με τι σκληρούς όρους διεξάγεται. Υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος που είναι όμως πραγματικός, που δεν γίνεται με στρατεύματα στα σύνορα, αλλά με όλους τους όρους και όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος καπιταλισμός. Δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε τη στάση του παρατηρητή σε αυτόν τον πόλεμο. Ταχθείτε με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας».

Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αθανάσιος Βάρδαλης: «Είναι ξεκάθαρο με ποια πλευρά είναι το ΚΚΕ. Είναι με την μεριά των εργαζομένων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Να δούμε εσείς με ποια πλευρά θα πάτε. Λέτε θα σεβαστείτε τους κανόνες της ΕΕ, δηλαδή την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Λέτε συζητάτε σκληρά με τους θεσμούς και ότι τα μέτρα που ζητάνε, είναι σκληρά. Σε λίγο θα δούμε με ποια πλευρά θα πάτε».

«Προτρέχετε. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία που δεν θα αλλάζει τους κανόνες της ΕΕ και θα προσθέτει έστω και ένα ακόμα μέτρο σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών», ανταπάντησε ο κ Σκουρλέτης και προσέθεσε: «Η θέση των εργαζομένων επιδεινώθηκε. Αυτά γίνανε σε άλλες εποχές. Χρειάζονται καθημερινοί αγώνες ακόμα και στους υπάρχοντες κανόνες της ΕΕ. Σημασία έχει ο αγώνας να είναι καθημερινός».

Και ο κ. Σκουρλέτης κατέληξε τονίζοντας: «Είναι ανάγκη, και πρέπει, να κάνετε άλματα στο προσανατολισμό σας και όχι να παραμένετε σε άλλη εποχή. Επιβάλλονται οι καθημερινοί αγώνες ακόμα και μέσα στους υπάρχοντες κανόνες. Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζονται προφύλαξη των εισοδημάτων τους και των εργασιακών τους σχέσεων. Σήμερα χρειάζονται ένα νόμο που θα αποκαθιστά τις συλλογικές συμβάσεις και σε κλαδικό επίπεδο και στο επίπεδο των επιχειρήσεων».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact