ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Οι αγορές αντιδρούν υπερβολικά

Η εκτίμηση του γερμανού ΥΠΟΙΚ για την πτώση των μετοχών τραπεζών

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι οι πρόσφατες αναταράξεις στα χρηματιστήρια, που πλήττουν κυρίως τις μετοχές μεγάλων τραπεζών, εν μέρει οφείλονται στην υπερβολική επιφυλακτικότητα που δείχνουν οι επενδυτές.

«Πιστεύω ότι εν μέρει οφείλονται στην υπερβολική αντίδραση των αγορών», ανέφερε ο Σόιμπλε στις Βρυξέλλες προσερχόμενος για το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι πλήττονται οι μετοχές της Deutsche Bank — οι οποίες υπέστησαν πτώση κατά 6% και πλέον μερικά λεπτά μετά τις δηλώσεις του υπουργού — ο Σόιμπλε απάντησε πως «στο μυαλό μου πάντοτε επικρατούν η συγκέντρωση και η ηρεμία πριν από τις συνόδους του Eurogroup».

Ακόμη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως στο Συμβούλιο θα συζητηθεί η οικοδόμηση της τραπεζικής ένωσης στην ευρωζώνη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact