ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Οι αγορές δεν ανησυχούν για χρεοκοπία ή Grexit – Εχουν ήδη κοστολογήσει όλα τα ενδεχόμενα

«Δεν αναμένεται λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, ξεκαθάρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του εκπροσώπου του, προειδοποιώντας, παράλληλα, πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχει περισσότερα προβλήματα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως πρόβλημα της Ελλάδας δεν αποτελεί το χρέος αλλά το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική.

«Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική», δήλωσε.

Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση επεσήμανε πως έχει καταστρέψει τις προόδους που έχει κάνει η προηγούμενη.

«Δεν βλέπω μετάδοση στις αγορές από τα προβλήματα της Ελλάδας, οι αγορές έχουν υπολογίσει όλες τις πιθανότητες», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αν κοιτάξετε την Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως σύνολο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών μας λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το οτιδήποτε θα συμβεί. Δεν μπορείτε να δείτε καμία μόλυνση»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact