ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοκ: Ο Ξυδάκης αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»!

Συνέβη και αυτό! Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην εφημερίδα Pravda, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Η επίμαχη συνέντευξη του Νίκου Ξυδάκη δόθηκε στη δημοσιογράφο Daniela Balážová για τη σλοβακική Pravda. Δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016 με τίτλο: «Οι φράχτες δεν αποτελούν λύση».

Ο Νίκος Ξυδάκης έσπευσε να «βαφτίσει» τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» ενώ περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια συνόρά μας.

Τον ρωτά η δημοσιογράφος: Η Σλοβακία απέρριψε τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την μετεγκατάσταση προσφύγων και έστειλε αστυνομικούς στη Μακεδονία, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης. Πώς αντιλαμβάνεστε την προσπάθεια να χτιστεί στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας «ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας», όπως την αποκάλεσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orbán;

Απαντά ο Νίκος Ξυδάκης: «Φοβάμαι πως το γεγονός ότι αρχίσαμε να χτίζουμε τείχη και φράχτες-συρματοπλέγματα, αποτελεί βήμα πίσω προς την εποχή όχι του Ψυχρού Πολέμου, αλλά προς μια χειρότερη ακόμη εποχή της δεκαετίας ’20 και ’30 του προηγούμενου αιώνα, όταν η Ευρώπη ήταν κατακερματισμένη και γεμάτη φόβο και μίσος. Και αυτό προκάλεσε πολλά δεινά και πόνο».

Τον ρωτά η δημοσιογράφος: Τι σημαίνει ενίσχυση των συνόρων αυτών για την Ελλάδα;

Και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, απαντά:

«Για την Ελλάδα αυτό αποτελεί μία κακή εξέλιξη. Δεν έχουμε εχθρούς, δεν πολεμάμε κανέναν. Όταν χτίζετε φράχτες, είναι για άμυνα έναντι κάποιου εχθρού. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο εχθρός. Η Ελλάδα; Οι πρόσφυγες; Ούτως ή άλλως, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να αποφασίσουν για κάποια πράγματα. Πού ακριβώς βρίσκονται τα σύνορα της ΕΕ; Αν βρίσκονται μεταξύ των ελληνικών νησιών και της Τουρκίας, τότε θα πρέπει εκεί να σπεύσουν να βοηθούν για τη διαχείριση της κατάστασης. Αν πιστεύουν ότι τα σύνορα βρίσκονται πριν την Ελλάδα, τότε πού ακριβώς είναι αυτά; Στην Κροατία ή μήπως στη Σλοβενία; Γιατί να είναι στη Μακεδονία;(!!!) Μόνον εφ’ όσον θεωρούν την Ελλάδα εχθρό τους».

Φαίνεται, μάλιστα, ότι ο Νίκος Ξυδάκης ένιωσε πολύ ικανοποιημένος με την συνέντευξη που έδωσε και την «ανέβασε» και στο προσωπικό του site. Δείτε κι εσείς ΕΔΩ.

xydakis

Είναι να απορεί κάποιος γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επέλεξε αυτήν τη δεδομένη στιγμή να υιοθετήσει τον όρο «Μακεδονία».

Προφανώς δεν έχει πάρει… «χαμπάρι» για το τι συμβαίνει.

Ή πάλι να μην έχει ενημερωθεί για την κοινή απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για σύνθετη ονομασία έναντι όλων με γεωγραφικό προσδιορισμό, όσο και για τη διακηρυγμένη άποψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το «ονοματολογικό».

Ή πάλι και «να μην τον νοιάζει» ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια για λύση σεβαστή και αποδεκτή από την ελληνική πλευρά;

newsbomb

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact