ΕΛΛΑΔΑ

Σωρεία παραβιάσεων στο Αιγαίο και αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 7 αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο – Τα 4 ήταν οπλισμένα – Δύο από τις 18 παραβιάσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές

Σε σωρεία παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, δύο εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε εμπλοκές, προχώρησε την Πέμπτη η Τουρκία, επιμένοντας στην προκλητική στάση που έχει επιλέξει να εφαρμόζει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και υπό το σκέπη των απειλών εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό ζήτημα και των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίοι έχουν θέσει ακόμη και εδαφικό θέμα έναντι της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταγράφηκαν 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και άλλες πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Οι δύο από τις παραβιάσεις εξελίχθηκαν σε αερομαχίες, ενώ 4 τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Αναλυτικότερα, συνολικά 7 τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροπλάνα παρουσιάστηκαν σε δύο σχηματισμούς (4 αεροσκάφη και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα), ενώ εντοπίστηκε και μία πτήση κατασκοπευτικού αεροσκάφους τύπου CN-235.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι Έλληνες πιλότοι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact