ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Προτεραιότητα η κατασκευή νέου σχολείου στον Εύοσμο

«Οι αίθουσες του σχολείου θυμίζουν εργοτάξιο του μετρό»

Η κατασκευή νέου σχολείου στον Εύοσμο, σε αντικατάσταση του σημερινού 25ου δημοτικού σχολείου το οποίο στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες, είναι «προτεραιότητα», και θα προχωρήσει, είτε μέσω ενός διαγωνισμού που πρόκειται να βγει μέχρι το τέλος του χρόνου για δώδεκα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, είτε μόνη της, εάν καθυστερήσει ο διαγωνισμός, τόνισε, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, με εντολή του πρωθυπουργού, επισκέφθηκε το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, μίλησε με δασκάλους και με γονείς και διαπίστωσε τις συνθήκες στις οποίες γίνεται το μάθημα. «Οι αίθουσες του σχολείου θυμίζουν εργοτάξιο του μετρό, είναι σε κοντέινερ, αυτό μπορεί να φιλοξενήσει δράσεις μόνο σε μια έκτακτη κατάσταση…» είπε ο υπουργός. Το σχολείο σήμερα φιλοξενεί 285 μαθητές από Σεπτέμβριο, ο αριθμός τους, αναμένεται να αυξηθεί σε 340.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι, ιδιαίτερα στα θέματα σχολικής στέγης και ιδιαίτερα σε αυτό το σχολείο, εφόσον δεν το καλύπτουν αυτοί που πρέπει να το καλύψουν, να προχωρήσουμε για να γίνει το νέο σχολείο στον Εύοσμο και όχι μόνο» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Μέσα στη χρονιά θα γίνει ένας διαγωνισμός που θα καλυφθούν πολλές ανάγκες της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη, που έχει μείνει για πάρα πολλά χρόνια έξω από το σχεδιασμό των κτιριακών υποδομών και η προτεραιότητα μας είναι το σχολείο του Ευόσμου».

Ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη εκκρεμούσε από χρόνια ένας διαγωνισμός για έντεκα έργα σχολικής στέγης (σ.σ. δεν προβλεπόταν σε αυτόν σχολείο στον Εύοσμο), με τη μέθοδο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, παρότι ήταν έτοιμος, δεν προχώρησε.

«Για τους δημάρχους, ευτυχώς, δε βγήκε (ο διαγωνισμός), γιατί, ενώ τα σχολεία είναι πολύ καλής ποιότητας, δεν αρμόζουν αν θέλετε με το τίμημα που θα πρέπει να πληρώνουν οι δήμοι κάθε χρονιά. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τέτοια σπατάλη. Με το νέο σχέδιο νόμου που περάσαμε πέρυσι τον Αύγουστο καθορίζονται διαδικασίες διαφάνειας και του τεχνικοοικονομικού μοντέλου που πρέπει να ανακοινωθεί, αυτό κάνουμε τώρα, για να βγει αυτό το πακέτο σχολείων με διαγωνισμό. Αν δούμε ότι αυτό θα καθυστερήσει, το σχολείο στον Εύοσμο θα βγει μόνο του. Στο ίδιο οικόπεδο». Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι θα επαναϋπολογιστούν τα ποσά των προϋπολογισμών που προέβλεπε ο παλιός διαγωνισμός, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων ώστε να γίνουν και περισσότερα έργα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact