ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 18,13 δισ. ευρώ τα δημόσια έσοδα στο πρώτο εξάμηνο 2020

Πρωτογενές ταμειακό έλλειμμα 6,7 δισ. ευρώ παρουσίασε η κεντρική διοίκηση στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 11 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 3,38 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 18,130 δισ. ευρώ, από 20,891 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 26,62 δισ. ευρώ, από 25,77 δισ. ευρώ στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα στη Βουλή καθησύχασε για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

«Βασιστήκαμε στις δικές μας δυνάμεις, φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε «καύσιμα» για τη φάση της ανάταξης της οικονομίας. Και αυτό γίνεται γιατί έχουμε κάνει συνετή και υπεύθυνη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, είπε πως ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και την δυναμική της οικονομίας, συνυπολογίζοντας τον διαθέσιμο δημοσιονομικό και ταμειακό χώρο μπορεί να αυξηθούν τα κονδύλια ενίσχυσης της οικονομίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact