ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 312,8 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος στις 30 Ιουνίου 2015

Αυξημένο κατά περίπου 100 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

Στοιχεία από το Δελτίο Δημοσίου Χρέους έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία το χρέος ανήλθε στα 312,8 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2015.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το χρέος ήταν αυξημένο κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ καθώς στις 31 Μαρτίου 2015 το χρέος ήταν 312,7 δισ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου μειώθηκαν από 796,5 εκατ. ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2015 σε 77,3 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2015.

Το ύψος των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το Δελτίο, υποχώρησε από τα 15,95 δις ευρώ στο τέλος Μαρτίου σε 15,66 δις ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2015.

Η μέση σταθμική διάρκεια του χρέους στις 30 Ιουνίου ήταν 15,44 έτη ενώ το 75,4% του χρέους ήταν μακροπρόθεσμο (άνω των 5 ετών), το 11,3% μεσοπρόθεσμο (1 έως 5 έτη) και το 13,3% βραχυπρόθεσμο(μέχρι ένα έτος).

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact