ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Σε εξέλιξη συζήτηση για την χαλάρωση των capital controls

Τι ανέφερε για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην κυβέρνηση μια συζήτηση για τη χάραξη ενός οδικού χάρτη που θα αφορά στην χαλάρωση των capital control, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο STAR. Χαρακτηριστική επίσης για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «εφόσον έχουμε τη συμφωνία στις 24 Μαΐου κι όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν, τότε θα φύγουν και τα capital controls»

Στο πλαίσιο της πορείας προς την ανάπτυξη σημείωσε ο κ. Σταθάκης πως θα συμβάλουν η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το νέο ΕΣΠΑ.

Για το φορολογικό και ασφαλιστικό ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις ώστε να μην κοπούν περαιτέρω συντάξεις και μισθοί και να κατανεμηθούν τα βάρη.

Για τα κόκκινα δάνεια επανέλαβε ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018 προστατεύεται η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων σε ξένα funds, είτε στεγαστικά, είτε καταναλωτικά δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία και έχουν υποθήκη έως 140.000 ευρώ.

Ο υπουργός ακόμη ανέφερε ότι η οικονομία έχει υποστεί μείωση από ακραίες πολιτικές και κακοδαιμονίες που κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση η ΝΔ και υπάρχουν πλέον σήμερα σωρευμένες αδυναμίες από το πολιτικό και το μακροοικονομικό περιβάλλον. Στόχος είναι να θεραπευτούν οι αδυναμίες, να ξηλωθούν οι κακοδαιμονίες και να γίνει το παραγωγικό μοντέλο πιο εξωστρεφές για προϊόντα και υπηρεσίες με στρατηγική και με κανόνες επιστροφής με σταθερότητα στην ανάπτυξη.

Τέλος, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της πορείας προς την ανάπτυξη θα συμβάλουν η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (της ΕΚΤ), ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το νέο ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενώ προχωράει η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact