ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» η σπείρα που έκλεβε πετρέλαιο από το νοσοκομείο της Ρόδου

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας μεγάλης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Αλβανοί, ηλικίας 41, 22 και 20 ετών, καθώς και ένας 40χρονος ημεδαπός. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης-λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, λαθρεμπορίας καυσίμων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις Αλβανοί ενεργώντας από κοινού και οργανωμένα ως εγκληματική ομάδα, τα τελευταία δυο χρόνια, αφαιρούσαν συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του νοσοκομείου Ρόδου, τις οποίες στη συνέχεια μεταπουλούσαν. Η σπείρα ενεργούσε νυχτερινές ώρες, είχε εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσε ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των καυσίμων.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, όταν η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου έχοντας συλλέξει και αξιολογώντας πληροφορίες πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισε και κατάσχεσε δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητα κλεμμένου πετρελαίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Από την αξιοποίηση των ευρημάτων και την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των Αλβανών, καθώς και η εμπλοκή του 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος τους είχε παραχωρήσει το ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και παράλληλα αγόραζε ποσότητες του κλεμμένου πετρελαίου.

   Κατασχέθηκαν:

  • Δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα το είχαν μετατρέψει σε παράνομο «βυτίο» καυσίμων
  • Εννιακόσια εξήντα (960) λίτρα πετρελαίου θέρμανσης τοποθετημένα σε -41- πλαστικά δοχεία που βρίσκονταν μέσα στο τροποποιημένο όχημα
  • Πεντακόσια (500) μέτρα πλαστικών σωληνώσεων
  • Αυτοσχέδια ηλεκτρική αντλία
  • Διάφορα εργαλεία και ηλεκτρικός μετρητής πετρελαίου

Η κατασχεθείσα ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact