ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή τα στοιχεία για μεγάλες οφειλές που εντάχθηκαν στις 100 δόσεις

Πρόκειται για 39 φυσικά και 231 νομικά πρόσωπα

Στοιχεία που δείχνουν ότι 270 φυσικά και νομικά πρόσωπα με ύψος οφειλών άνω του 1.000.000 ευρώ εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων του Ν. 4321/2015 διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Πρόκειται για 39 φυσικά και 231 νομικά πρόσωπα που έκαναν χρήση του νόμου και το ύψος των οφειλών τους (πρόστιμα τελωνειακού κώδικα, Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων κλπ) που εντάχθηκαν στη ρύθμιση ανέχεται συνολικά σε 756.508.327,79 ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 275.475.023 ευρώ αφορούν οφειλές από «άμεσους φόρους-Εισόδημα», τα 41.391.147,20 ευρώ είναι οφειλές από «άμεσους φόρους-Φόροι στην περιουσία», τα 187.372.718 ευρώ είναι οφειλές από «έμμεσους φόρους-ΦΠΑ», τα 33.739.278,30 ευρώ είναι οφειλές από πρόστιμα του ΚΒΣ, τα 79.453.295 είναι λοιποί άμεσοι φόροι, τα 41.112.521,28 είναι λοιποί έμμεσοι φόροι, τα 97.964.344,31 είναι «λοιπές μη φορολογικές οφειλές».

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Βρούτση ο οποίος ζητούσε επίσης να ενημερωθεί για το ποσό πρόσθετων φόρων ή τελών του Ν. 2523/1997, προστίμων εκπρόθεσμης ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ), προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής που διαγράφηκε ανά μεγαλοοφειλέτη. Σύμφωνα με τα απαντητικά στοιχεία, το διαγραφέν ποσό ανέρχεται σε 188.087.461,60 ευρώ (το ποσό διαγραφής αναφέρεται σε κεφάλαιο και προσαυξήσεις).

Ο κ. Βρούτσης ζητούσε να ενημερωθεί πόσοι και ποιοι μεγαλοοφειλέτες έχουν απενταχθεί και πόσοι δεν τηρούν τους όρους της ρύθμισης. Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώνει ότι τη ρύθμιση τηρούν 258 μεγαλοοφειλέτες και 12 δεν την τηρούν. Ο κ. Αλεξιάδης επικαλείται τις διατάξεις περί φορολογικού απορρήτου καθώς και τις διατάξεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα που ορίζουν ότι τα στοιχεία που απορρέουν από τα τελωνειακά παραστατικά είναι απόρρητα και απαγορεύεται η γνωστοποίησή τους σε οποιονδήποτε τρίτο, εκτός από τη Δικαστική Αρχή, ενώ η χορήγηση πληροφοριών από παραστατικά έγγραφα τελωνείων στις δημόσιες αρχές επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που ανακύπτουν θέματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και διεκδίκησης πόρων. Επικαλείται επίσης την ερμηνεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί φορολογικού απορρήτου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στη ρύθμιση των διατάξεων των άρθρων 1-17 του Ν. 4321/2013 έχει υπαχθεί μια οφειλή άνω του 1.000.000 ευρώ και συγκεκριμένα ποσού 2.113.638,61, για την οποία επήλθε απώλεια καθώς καταβλήθηκε μόνο η πρώτη δόση από τις 100 της ρύθμισης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact