ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το ζήτημα των πλαστών πτυχίων δημοσίων υπαλλήλων

Ερώτηση Θεοχαρόπουλου για την ενδεχόμενη νομιμοποίησή τους

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τους κατόχους πλαστών τίτλων σπουδών και την ενδεχόμενη νομιμοποίηση τους.

Στην ερώτηση τονίζει ότι «είναι αδιανόητο στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την χώρα, με την ανεργία στα ύψη και την αξιοκρατία να αναζητείται, να υπάρχει έστω και η υπόνοια επιβράβευσης της χρήσης πλαστών δικαιολογητικών για πρόσληψη στο Δημόσιο».

Ερωτά συγκεκριμένα τους αρμόδιους υπουργούς εάν είναι στις προθέσεις τους να νομιμοποιήσουν μέσω εξετάσεων όσους δημοσίους υπαλλήλους είναι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών που τους έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να διοριστούν.

Αναλυτικά η ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τους υπουργούς Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων:

Εντύπωση προκαλούν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ενδεχόμενη νομιμοποίηση από την κυβέρνηση των δημοσίων υπαλλήλων που είναι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών, κατόπιν υποβολής τους σε εξετάσεις προκειμένου να πιστοποιηθούν οι γνώσεις τους. Οι πλαστοί τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους αυτούς να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα.

Επειδή:

Είναι αδιανόητο στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την χώρα, με την ανεργία στα ύψη και την αξιοκρατία να αναζητείται, να υπάρχει έστω και η υπόνοια να επιβραβεύεται η χρήση πλαστών δικαιολογητικών για πρόσληψη στο Δημόσιο. Έχουν δημοσιευθεί καταγγελίες, βάσει των οποίων κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ. Και είναι πράγματι ανεπίτρεπτο να γίνουν από την κυβέρνηση τέτοιοι διορισμοί αδιαφορώντας για τη διαφανή διεξαγωγή του διαγωνισμού, με την ίσοις όροις συμμετοχή των διαγωνιζόμενων στις διαδικασίες. Πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών τίτλων σπουδών, διότι αποτελεί ένα μείζον ζήτημα που πλήττει το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό, προκαλεί ανισότητες και αναπαράγει εστίες διαφθοράς και διαπλοκής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Είναι στις προθέσεις σας να νομιμοποιήσετε μέσω εξετάσεων όσους δημοσίους υπαλλήλους είναι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών που τους έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να διοριστούν; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να αντιμετωπίσετε το θέμα των πλαστών πτυχίων;

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact