ΚΟΣΜΟΣ

Στην άμυνα ο Έτινγκερ για ταξίδι με αεροσκάφος γερμανού επιχειρηματία

Ο Κλάους Μάνγκολντ πρόσκειται στη Μόσχα

Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του για τους Κινέζους, τους ομοφυλόφιλους και τη Βαλονία, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ αναγκάστηκε να περάσει ξανά στην άμυνα μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου που αναφέρει ότι ο Γερμανός χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος ενός επιχειρηματία που πρόσκειται στο Κρεμλίνο για επίσημο ταξίδι του.

«Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες» ανέφερε ο Έτινγκερ στον λογαριασμό του στο Twitter, αντιδρώντας στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο EUobserver. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ο Έτινγκερ χρησιμοποίησε τον περασμένο Μάιο το ιδιωτικό αεροσκάφος του γερμανού επιχειρηματία Κλάους Μάνγκολντ, που θεωρείται ότι πρόσκειται στη Μόσχα, για ένα επίσημο ταξίδι του στην Ουγγαρία.

«Ο επίτροπος Έτινγκερ είχε προσκληθεί από την ουγγρική κυβέρνηση σε μια διάσκεψη. Εξαιτίας του πιεσμένου προγράμματός του δεν μπορούσε να πάρει το αεροπλάνο της γραμμής και να φτάσει στην ώρα του για το δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Κατά συνέπεια, η ουγγρική κυβέρνηση πρότεινε ο επίτροπος Έτινγκερ να χρησιμοποιήσει το αεροπλάνο του Κλάους Μάνγκολντ, ο οποίος ταξίδευε επίσης προς τη Βουδαπέστη. Ήταν το μοναδικό μέσο για να φτάσει στην ώρα του στο ραντεβού», ανέφερε το γραφείο Τύπου του επιτρόπου στο AFP.

Όμως σύμφωνα με τον Ούγγρο βουλευτή των Πράσινων Μπένεντεκ Γιάβορ, τον οποίο επικαλείται το EUobserver, ο Έτινγκερ μπορούσε να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων πτήσεων που συνέδεαν τις Βρυξέλλες με τη Βουδαπέστη στις 18 Μαΐου.

Βάσει του κανονισμού δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επίτροποι δεν μπορούν να δέχονται δώρα αξίας μεγαλύτερης των 150 ευρώ, τονίζει ο EUobserver. Αν ταξίδεψε δωρεάν, τότε ο Γερμανός επίτροπος παραβίασε τους κανονισμούς, ενώ αν πλήρωσε, τότε τίθεται το ερώτημα γιατί ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Μάνγκολντ.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει χαρακτηρίσει τον Μάνγκολντ «κύριο Ρωσία των γερμανικών επιχειρήσεων», ενώ ο ίδιος έχει διατελέσει πρόεδρος επί χρόνια του γερμανικού οργανισμού που είναι αρμόδιος για την προώθηση των οικονομικών σχέσεων με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τη Ρωσία.

Ο Μάνγκολντ, που διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ορίστηκε πρόσφατα επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης- Βιρτεμβέργης, απ’ όπου κατάγεται και ο Έτινγκερ. Σύμφωνα με τον EUobserver, ο Μάνγκολντ έχει ταχθεί υπέρ της άρσης των ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Έτινγκερ είχε προκαλέσει σάλο στη Γερμανία και την Ευρώπη, αλλά και επικρίσεις από την Κίνα επειδή χαρακτήρισε «σχιστομάτηδες» τους Κινέζους.

Ο Γερμανός επίτροπος είναι αρμόδιος για την ψηφιακή οικονομία και πρόκειται να αναλάβει σύντομα περισσότερες αρμοδιότητες παίρνοντας και το χαρτοφυλάκιο του προϋπολογισμού, κάτι για το οποίο θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact