ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ΠΓΔΜ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Οι συναντήσεις του Μπουτάρη και τα θέματα στην ατζέντα του

Η προοπτική μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω του Αξιού ποταμού απασχόλησε τη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διήμερη παρουσία του τελευταίου σε Κρούσεβο και Οχρίδα.

Όπως είπε ο δήμαρχος, το θέμα του Αξιού «ενώνει» τις δύο χώρες και θα πρέπει να γίνουν κοινές δράσεις, να καθαριστεί ο ποταμός και στη συνέχεια να προχωρήσει η ιδέα της διαπλάτυνσης, ώστε να καταστεί πλωτός και να συνδέσει το Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης, κατά την παραμονή του στην Αχρίδα, μίλησε σε σεμινάριο «Νέων Ηγετών», ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, που τον συνόδευε στο ταξίδι, πρότεινε την επόμενη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο να προγραμματιστεί μία μονοήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο του Κρούσεβο, στον οποίο διατύπωσε την ιδέα να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα καταφύγιο όμοιο με αυτό που έχει ο «Αρκτούρος» στο Νυμφαίο της Φλώρινας καθώς υπάρχουν αρκετά άγρια ζώα στη γειτονική χώρα.

Στην Κίνα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού

Στο μεταξύ στην πόλη Chongqing της Κίνας θα μεταβεί το διάστημα από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, προκειμένου να λάβει μέρος στη Γενική Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων (World Tourism Cities Expo).

«Είναι σημαντικό που συμμετέχουμε για τέταρτη συνεχόμενη φορά με ενεργό τρόπο σε αυτή τη διοργάνωση. Χτίζουμε ένα προφίλ για τη Θεσσαλονίκη που θα έχει μακροπρόθεσμο όφελος, καθώς η αγορά της Κίνας είναι πια η νούμερο ένα τουριστική αγορά του κόσμου και σε μέγεθος και σε αξία» είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Πέγκας.

Η ατζέντα περιλαμβάνει, επίσης, τη διαδικασία της υποψηφιότητας για τη φιλοξενία την ετήσιας συνόδου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων για το 2017, την οποία θα διεκδικήσει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα παρουσιάσει τη Θεσσαλονίκη και τις δυνατότητές της προκειμένου να επιλεγεί ως η διοργανώτρια χώρα της Ετήσιας Συνόδου για το επόμενο έτος, ενώ επίσης θα αναπτύξει τα θετικά σημεία της πόλης σε πάνω από 100 τουριστικούς πράκτορες και μέσα επικοινωνίας της Κίνας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact