ΚΟΣΜΟΣ

Στην «πρίζα» οι λάτρεις του ουίσκι: Η πιο μεγάλη ιδιωτική συλλογή βγαίνει σε δημοπρασία

«Η τέλεια συλλογή» θα πωληθεί σε δύο δόσεις

Για πολλούς ανθρώπους η συλλογή ουίσκι αποτελούν ένα από τα μεγάλα τους πάθη. Δεν είναι λίγα τα άτομα που στον ελεύθερο χρόνο τους ψάχνουν σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και εμπορικές ιστοσελίδες, ώστε να βρουν σπάνια ποτά και να εμπλουτίσουν τους γευστικούς τους ορίζοντες.

Μια είδηση που σίγουρα θα βάλει σίγουρα στην «πρίζα» τους λάτρεις του συγκεκριμένου ποτού, είναι πως η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή, την οποία είχε δημιουργήσει και εμπλούτιζε μέχρι και τον θάνατό του ένας Αμερικανός λάτρης του, διατίθεται προς πώληση από ιστότοπο δημοπρασιών. Μάλιστα, η τιμή ορισμένων φιαλών μπορεί να φθάσει το 1 εκατ. στερλίνες.

Αυτό το σύνολο των άνω των 3.900 φιαλών, που αποτελείται κυρίως από σκωτσέζικα single malt ουίσκι και έχει χαρακτηρισθεί από τον ιστότοπο whiskyauctioneer.com «η τέλεια συλλογή» θα πωληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη παρτίδα προτείνεται προς πώληση μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου. Μια δεύτερη θα ακολουθήσει από τις 10 έως τις 20 Απριλίου.

Αυτή η πώληση σε δύο χρόνους έχει στόχο «να έχουν χρόνο οι αγοραστές να εξερευνήσουν τη συλλογή σε όλη την ποικιλία της», καθώς ορισμένες φιάλες δεν έχουν ποτέ ή έχουν σπάνια βγει σε δημοπρασία, εξήγησε αυτός ο εξειδικευμένος ιστότοπος δημοπρασιών.

Στην πρώτη πώληση προτείνονται 1.949 φιάλες, μεταξύ των οποίων μια πολύ σπάνια Macallan Valerio Adami απόσταξης του 1926, το οποίο έχει μείνει 60 χρόνια στο βαρέλι.

Πέρυσι μια φιάλη ουίσκι του ίδιου σκωτσέζικου αποστακτηρίου, απόσταξης επίσης του 1926 και εμφιαλωμένο το 1986, είχε σπάσει ρεκόρ σε δημοπρασία στο Λονδίνο καθώς πωλήθηκε για 1,45 εκατομμύριο στερλίνες, δηλαδή σχεδόν 1,7 εκατομμύριο ευρώ.

Οι φιάλες που προτείνονται προς πώληση προέρχονται από τη συλλογή του Ρίτσαρντ Γκούντινγκ, ενός ανθρώπου από το Κολοράντο που πέρασε δεκαετίες για να δημιουργήσει μια «τέλεια συλλογή», ταξιδεύοντας τακτικά στη Σκωτία σε αναζήτηση σπάνιων φιαλών.

Για τον Ίαν Μακλούν, ιδρυτή του Whisky Aucioneer, «η ποικιλία» αυτής της συλλογής την καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. «Από τον αρχάριο συλλέκτη μέχρι τον έμπειρο γνώστη που προσπαθεί να τελειοποιήσει τη συλλογή του, έχει για όλους τους λάτρεις του ουίσκι», εξήγησε σε ανακοίνωσή του, την οποία μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μπέκι Πάσκιν, ειδική σε ό,τι αφορά το ουίσκι, ξεχωρίζει ανάμεσα στα καλύτερα κομμάτια της δημοπρασίας Old Orkney του Στρόμνες από τα χρόνια του 1930 ή αυτό του αποστακτηρίου Dallas Dhu του 1921, αμφότερα προϊόντα αποστακτηρίων που σήμερα δεν υπάρχουν.

Το πολύτιμο υγρό που περιέχουν αυτές οι φιάλες «αντιπροσωπεύει μια εποχή που δεν υπάρχει πια», εξηγεί η Πάσκιν στην ίδια ανακοίνωση. «Μας επιτρέπουν να ζήσουμε μια μοναδική στιγμή στον χρόνο», προσθέτει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact