ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη της λειτουργίας του ΙΓΜΕ αποφάσισε το υπ. Περιβάλλοντος

Με τον σύλλογο των εργαζομένων συναντήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης

Η διάθεση επίλυσης και διευθέτησης των προβλημάτων του ΙΓΜΕ, κυριάρχησε στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Δημοσθένη Παπασταμόπουλου και των νομικών συμβούλων του υπουργού, Σέργιου Σερμπέτη και Αλέξανδρου Νικολούζου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στο υπουργείο.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα διασφάλισης και ενίσχυσης της λειτουργίας του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), προκειμένου να επιτελέσει τον σημαντικό του ρόλο σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, όπου η παροχή έγκυρων στοιχείων με την εγγύηση του υψηλού επιστημονικού επιπέδου, έχει εξαιρετική σημασία. Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς η επάρκεια σε προσωπικό, η διευκόλυνση του έργου του, «η υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που εκτελεί μια επίπονη δουλειά σε κάθε γωνιά της χώρας».

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι ζητήματα απασχόλησης εκτός έδρας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού εξετάζονται συγκεκριμένα και επιδιώκονται λύσεις για ορισμένα από αυτά, σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία. Όπως υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ, «οι ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να λειτουργήσει το ΙΓΜΕ είναι δεδομένες, όπως και οι προσπάθειες του ΥΠΕΝ για στήριξη του Ινστιτούτου».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact