ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 6 μ.μ. η συνάντηση του Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών

Ο ΑΔΜΗΕ μεταξύ των θεμάτων της ατζέντας

Το θέμα του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που πρόκειται να έχει στις 6.00 το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η λύση που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει το διαχωρισμό των παγίων από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε νέα εταιρία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και κατά 49% από ιδιώτες, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης προς τη ΔΕΗ, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του μάνατζμεντ για το οποίο βασική θέση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρησή του υπό δημόσιο έλεγχο.

Στη συνάντηση ενδέχεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις με τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ ύστερα από τις χθεσινές σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας καθώς και η πορεία απελευθέρωσης των ενεργειακών αγορών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact