ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Άγιον Όρος σήμερα ο Παυλόπουλος

Είναι η πρώτη του επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας, μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα

Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί σήμερα  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και είναι η πρώτη του επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας, μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.

Στις 10 το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος θα φτάσει στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, όπου η Ιερά Κοινότητα θα τον υποδεχθεί με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Πρωτάτου, θα ακολουθήσει δεξίωση στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας, ξενάγηση και γεύμα.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ιερές Μονές Ιβήρων και Μεγίστης Λαύρας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Το Σάββατο 28 Μαΐου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί και πάλι στον Άγιον Όρος, αυτή τη φορά μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκεί θα βρίσκεται από την προηγουμένη (Παρασκευή 27 Μαΐου) και ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Το πρωτόκολλο του Αγίου Όρους ορίζει πως πρέπει να προηγηθεί υποδοχή και ευλογία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην μοναστική πολιτεία από την Ιερά Κοινότητα (η αυριανή) πριν την επίσκεψη μαζί με κάποιον ξένο ηγέτη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact