ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά το Πλοίο της Ειρήνης


Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην υποδοχή – Το πλοίο πραγματοποιεί τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς πυρηνικά

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε σήμερα το πρωί το Πλοίο της Ειρήνης, που πραγματοποιεί τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς πυρηνικά. Το πλοίο, προερχόμενο από τη Μάλτα, με 1.400 επιβάτες από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καθώς και Ιάπωνες ακτιβιστές, που πραγματοποιούν διεθνή εκστρατεία για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Ιαπωνικού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της χώρας, πραγματοποιεί το 84ο ταξίδι του. Ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου 2014 από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου θα επιστρέψει στις 21 Οκτωβρίου.

Το πρώτο ταξίδι του Πλοίου οργανώθηκε το 1983 από ομάδα Ιαπώνων πανεπιστημιακών φοιτητών, ως αντίδραση στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της Ιαπωνίας για την αποσιώπηση του ρόλου της μεγάλης αυτής χώρας ως επιτιθέμενης δύναμης στο παρελθόν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. 

Στην εκδήλωση υποδοχής του πλοίου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δημάρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και εκπρόσωποι φιλειρηνικών οργανώσεων. 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact