ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο μικροσκόπιο οι αμυντικές δαπάνες στη Ρωσία

Μεντβέντεφ: Τα νούμερα στον προϋπολογισμό ήδη φαίνονται υπερβολικά

Εντολή στην κυβέρνηση να αποφασίσει σε ποιες δαπάνες θα γίνουν σημαντικές περικοπές έδωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ λέγοντας σήμερα ότι η δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τον προϋπολογισμό.

Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει τη μέση τιμή πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι και δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ έχει ήδη ζητήσει η πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου να αναθεωρηθεί στα 40 δολάρια το βαρέλι.

«Τα νούμερα στον προϋπολογισμό ήδη φαίνονται υπερβολικά», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε κυβερνητική συνάντηση. «Η δραματική κίνηση στις τιμές του πετρελαίου, την οποία βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργεί ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για την υλοποίηση του προϋπολογισμού. Χρειάζεται να προσαρμόσουμε το κομμάτι του προϋπολογισμού για τις δαπάνες, ευθυγραμμίζοντάς το με τα αναμενόμενα έσοδα» είπε.

Ο Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, ιδιαίτερα λόγω της αναμενόμενης άρσης των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact