ΚΟΣΜΟΣ

Στο σφυρί η αμύθητη περιουσία δισεκατομμυριούχου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά

Την ακίνητη περιουσία του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπαμπάκ Ζαντζανί ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για διαφθορά θα δημοπρατήσουν οι Αρχές του Ιράν.

Βίλες, πολυτελή διαμερίσματα, καταστήματα και άλλα ακίνητα θα πωληθούν, ανέφερε η εφημερίδα Μιζάν, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην ιρανική δικαιοσύνη. Η υποβολή προσφορών θα πρέπει να γίνει έως την 20ή Αυγούστου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Ζαντζανί, 41 ετών, καταδικάστηκε τον Μάρτιο στην εσχάτη των ποινών για φοροδιαφυγή και άλλα οικονομικά εγκλήματα έπειτα από μια μακρά δικαστική διαδικασία, στην οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι ενθυλάκωσε παράνομα συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο σημερινός πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Χασάν Ροχανί, ο οποίος είχε δεσμευθεί να εξαλείψει τη διαφθορά στο Ιράν.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact