ΚΟΣΜΟΣ

Στο τιμόνι του G20 η Γερμανία

Σημαντική μέρα για την Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Την προεδρία της ομάδας G20, στην οποία συμμετέχουν οι ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες της Δύσης και οι σημαντικότερες αναδυόμενες οικονομίες. Πρόκειται για μία σημαντική μέρα για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε μία εποχή αβεβαιότητας όπως επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung:

«Η παγκόσμια ατζέντα των τελευταίων ετών έχει ανατραπεί: οι υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου εκλείπουν, οι κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, να υψώσουν τείχη για τους πρόσφυγες, να χαλαρώσουν την εποπτεία των τραπεζών και να μειώσουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέους φορολογικούς παραδείσους. Αυτά είναι τα κλασικά θέματα του G20. Η γερμανική προεδρία φαντάζει ως πεδίο πειραματισμών μετά την απώλεια παραδοσιακών συμμάχων. Η Μ.Βρετανία, από τους συνιδρυτές του G20, θέλει να εγκαταλείψει την ΕΕ. Το Λονδίνο είναι απασχολημένο με τον εαυτό του και δεν λογίζεται πλέον ως ισχυρός εταίρος. Και οι ΗΠΑ έχουν γίνει εντελώς απρόβλεπτες μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ» γράφει σχετικά η εφημερίδα του Μονάχου.

Eπίσης η Tageszeitung του Βερολίνου γράφει: «Στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Μ.Βρετανία δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την Τουρκία. Η Ρωσία, αλλά και η Κίνα, δεν είναι αξιόπιστοι εταίροι. Η ΕΕ είναι μάλλον κενή περιεχομένου και πάντως όχι πρωταγωνιστής. Αναδυόμενες αγορές όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και η Νότια Κορέα αντιμετωπίζουν σοβαρή κυβερνητική κρίση. Η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό και η Σαουδική Αραβία ασχολούνται με τα του οίκου τους, η Ιαπωνία και ο Καναδάς με του πανίσχυρους γείτονές τους».

Με αυτά τα δεδομένα η γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία «μόνο στους τομείς, στους οποίους επαρκεί ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής», αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την Deutsch Welle.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact