ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας – Λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος στην συμμορία των Ρομά

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοσμική και νυχτερινή Αθήνα, η σύλληψη του επιχειρηματία και μπον βιβέρ Αλέξανδρου Αγγλούπα.

Σύμφωνα με την δικογραφία λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για την συμμορία των Ρομά που ρήμαξε τα Βόρεια Προάστια της Αττικής και σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έδινε και πληροφορίες στους δράστες για πιθανούς στόχους.

Ο 38χρονος Αγγλούπας οδηγήθηκε στον ανακριτή και με βάση την δικογραφία, οι κατηγορούμενοι ληστές λίγη ώρα μετά τις κλοπές του έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός εκτιμούσε την αξία τους. Συγκεκριμένα, αγόρασε κάτω από άκρα μυστικότητα κοσμήματα, και κυρίως ρολόγια. Εν συνεχεία πουλούσε τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα στο κέντρο της Αθήνας εισπράττοντας το τίμημα.

Ο Αγγλούπας είχε απασχολήσει παλαιότερα σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής της τότε συντρόφου του Όλγας Φαρμάκη (μοντέλο). Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2011. Η 26χρονη Γωγώ Φαρμάκη, αδερφή του γνωστού μοντέλου  Όλγας Φαρμάκη είχε μόλις μεταφερθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΙΜΙΤΣ αντιμετωπίζοντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Έχει τραυματιστεί σοβαρά στην αριστερή βουβωνική χώρα από σφαίρα που προήλθε από το όπλο του Αγγλούπα, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε «κατά λάθος», όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους τόσο η Όλγα Φαρμάκη όσο και ο κάτοχος του όπλου. Ομως τον Μάρτιο του 2012 η Γωγώ Φαρμάκη καταθέτει «Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με, ενώ πίσω του ερχόταν η Ολγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Εκείνος μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και όταν αρνήθηκα για άλλη μια φορά να του τη δώσω, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει ένα όπλο και να με σημαδεύει και μετά είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα. Τότε η Ολγα άρχισε να τον βρίζει και να τσιρίζει ζητώντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως και έγινε».

Ο 35χρονος Αγγλούπας μάλιστα είναι κολλητός φίλος με τον γνωστό Μυκονιάτη επιχειρηματία Φραγκίσκο Ζαννή, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Nammos» της Μυκόνου και διαθέτει και ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου και φέρεται να είχε και κάποια απο τα κλοπιμαία της συμμορίας των Ρομά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact