ΕΛΛΑΔΑ

Στον Αρατο η κηδεία του «ήρωα του Μονάχου» – Του 18χρονου Ελληνα μουσουλμάνου

Στον Αρατο θα γίνει η κηδεία του άτυχου Χουσείν Νταϊτσίκ, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά του μακελάρη του Μονάχου, σώζοντας την αδελφή του και αναγορεύτηκε σε «ήρωα» από διεθνή ΜΜΕ. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του, αφού ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις από τις γερμανικές αρχές.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ο νεαρός θα ταξίδευε με την οικογένειά του στον Αρατο την Τρίτη, για να επισκεφτεί τη γιαγιά του.

Ο οικισμός του Αράτου από τον οποίο κατάγεται η οικογένεια του 19χρονου Χουσείν Νταϊτσίκ, θύματος της τρομοκρατικής επίθεσης του Μονάχου, είναι ένα από τα μεγάλα μεικτά χωριά του νομού Ροδόπης με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων, που ανήκει στον σημερινό δήμο Αρριανών και απέχει μόλις 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας του Αράτου, Αμέτ Μεμέτ, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μισοί κάτοικοι του χωριού, χριστιανοί και μουσουλμάνοι αδιακρίτως, έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα φαινόμενο που μετά το 2010 προσλαμβάνει ολοένα και δραματικότερες διαστάσεις.

Οπως αναφέρει ο κ. Αμέτ Μεμέτ, με τον πατέρα του 19χρονου νέου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες στο Μόναχο, Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, δούλεψαν μαζί στα καράβια το 1978 και το 1979. Στη συνέχεια, ο Σουλεϊμάν επέστρεψε στον Άρατο, παντρεύτηκε αλλά προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80, πήρε τον δρόμο για την ξενιτιά στη Δυτική Γερμανία, τότε, μαζί με τη γυναίκα του. Εκεί στέριωσαν για πολλά χρόνια και γέννησαν τα τρίδυμα παιδιά τους, χωρίς να παραλείπουν να επισκέπτονται τακτικά και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια τον τόπο της καταγωγής τους. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αράτου επισημαίνει ότι ο πατέρας του θύματος είχε υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά του πριν από έξι χρόνια και η υγεία του ήταν κλονισμένη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του οικισμού του Αράτου είναι ότι βρίσκεται στις παρυφές της Βιομηχανικής Περιοχής της Κομοτηνής. Μέχρι και πριν από 10 χρόνια στην περιοχή λειτουργούσαν δεκάδες εργοστάσια και βιοτεχνίες όπου έβρισκαν απασχόληση ως ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό πολλοί κάτοικοι του οικισμού. Η αποβιομηχάνιση των τελευταίων χρόνων μετατρέπει σταθερά τους κατοίκους της περιοχής σε μετανάστες, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της φυγής των πιο παραγωγικών ηλικιών από την περιοχή.

«Ακόμα και αυτές τις μέρες, περνούν από την κοινότητα συμπολίτες μου που με ρωτούν πώς θα κάνουν τη διαδικασία με τον ΟΓΑ, ώστε να μπορέσουν να αποδεσμευτούν από την ασφάλιση είτε ένα μέλος της οικογένειας είτε το ζευγάρι μαζί, για να μπορέσουν να φύγουν μετανάστες στη Γερμανία. Δυστυχώς, λιγοστεύουμε χρόνο με τον χρόνο», καταλήγει ο Αμέτ Μεμέτ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact